+31 (0)85-2007932 info@kmls.nl

Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did.
So, throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the trade winds in your sails.

                                                              Explore. Dream. Discover. 

Mark Twain  

Ik ben Annemarie Lammers-Sigterman, eigenaar van Kantoor Mr. Lammers-Sigterman. Geboren in Schiedam, getogen in Papendrecht, een dorp mooi gelegen aan de rivier de Beneden Merwede. 
Opgegroeid in een warm nest, te midden van mijn lieve ouders en zus.

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren, eerst in Leiden en daarna aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na mijn afstuderen in privaat- en internationaal recht, een seminar Amerikaans recht in Washington D.C. en een stage bij de Corporate Environmental and Energy Office van Philips, ben ik in 1997 gestart als advocaat. 

De eerste 10 jaren werkte ik als advocaat in een klein kantoor, in de algemene praktijk. Grote dynamiek en hectiek, geen dag was hetzelfde en verliep altijd anders dan gepland.                                                                                                                            In dit kantoor heb ik zoveel  geleerd. Diep spitten in de wetboeken, literatuur en jurisprudentie (niet op internet maar gewoon in de boeken). Adviseren van – en procederen voor werkgevers en werknemers in het hele land. Als curator optreden in faillissementen van ondernemingen. Verdachten (ook jeugdigen) van strafbare feiten of misdrijven opzoeken in de politiecel en gevangenis, urenlang pleiten op de rechtbank, met hun familieleden, tientallen benadeelden en pers achter in de zaal. Procederen tegen gemeenten en het UWV in zaken zoals uitkeringen, bijstand en WW. Cliënten in de rechtbank en daarbuiten bijstaan in omgangsregelingen,  boedelverdelingen en (v)echtscheidingen (de enige zaken die ik niet fijn vond om te doen).  

In die 10 jaar was steeds duidelijker geworden: mijn hart lag in het arbeidsrecht. 

In 2007 kreeg ik een mooie kans om te gaan werken voor een middelgroot kantoor in de Randstad, met toen zo’n 40 advocaten. Op de arbeidsrechtsectie, een advies- en procespraktijk waarin ik het MKB en grote (nationale en internationale) ondernemingen bijstond. Hoewel ik de dynamiek en hectiek van de algemene praktijk miste, was het een verademing om de diepte in te gaan en me nóg verder te specialiseren in het arbeidsrecht. 
Inmiddels getrouwd en in verwachting van onze zoon, heb in 2008 de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Eind 2010 kreeg ik opnieuw een mooie kans om een overstap te maken, naar een niche kantoor met toen 11 advocaten en 3 (register)casemanagers, gespecialiseerd in het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Net als bij de vorige werkgevers heb ik ook in dit kantoor zo enorm veel geleerd, niet in de laatste plaats door de ontelbare specialisatiecursussen waarin de lastigste vraagstukken tot op de bodem werden uitgezocht.
In deze periode ontdekte ik mijn échte passie in het werk: vraagstukken van werkgevers op het gebied van (langdurige) arbeidsongeschiktheid van werknemers en het reduceren van kosten met honderdduizenden euro’s of meer. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat er geen nadeel voor hun (ex)werknemers is.
Zo heb ik talloze procedures gevoerd
in  loonsanctie-, Ziektewet- en WGA zaken, voor publiek verzekerde werkgevers en eigenrisicodragers (onder wie veel uitzendorganisaties), voor private uitvoerders sociale zekerheid, arbodiensten en accountants. Tegen instanties als het UWV en de belastingdienst, bij rechtbanken door het hele land en bij de Centrale Raad van Beroep.  

Ondertussen was ons gezin uitgebreid met onze dochter (en een kat) en ik vond het heerlijk en belangrijk om bij m’n gezin te zijn, samen de natuur in, bergwandelen in de Zwitserse bergen, musea en cultuur bezoeken, mét elkaar zijn.  
Ondanks dat ik het werk erg fijn vond, ontstond in de loop der jaren een steeds diepere wens om onafhankelijk te worden, zelf invulling te geven aan de balans tussen werk en privé en de dienstverlening aan mijn cliënten.   

Ik besloot, na 24 jaar als advocaat in loondienst te hebben gewerkt, mijn fijne collega’s én financiële zekerheid te verlaten. Ik wilde niet over een x-aantal jaren terugkijken op m’n leven en denken “had ik maar de moed gehad om die stap te zetten”. Kansen liggen in dit moment, nu, vandaag. 
En zo stapte ik in het najaar van 2021 de Kamer van Koophandel binnen, om daar mijn eigen kantoor in te schrijven. De energie die toen vrij kwam, is met geen pen te beschrijven.   

Ik werk nu vanuit mijn eigen kantoor, als juridisch specialist en door het UWV erkend als bijzondere rechtshulpverlener. 

Ik sta voor u klaar om mijn meer dan 25 jaar aan kennis, ervaring en expertise voor u in te zetten, om daarmee, net als voor mijn andere cliënten, ook voor úw onderneming en uw zieke (ex)werknemers groot verschil te gaan maken.

Ik kijk ernaar uit kennis met u te maken!

Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek

Bel +31 (0)85-2007932  of plan een datum in mijn agenda

    Home » Kantoor » Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman