+31 (0)85-2007932 info@kmls.nl

Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did.
So, throw off the bowlines, sail away from the safe harbor, catch the trade winds in your sails.

                                                              Explore. Dream. Discover. 

Mark Twain  

Ik ben Annemarie Lammers-Sigterman. Geboren in Schiedam, getogen in Papendrecht, een dorp mooi gelegen aan de rivier de Beneden Merwede. 
Opgegroeid in een warm nest, te midden van mijn lieve ouders, geweldige zus en onze poes Mies. Van jongs af aan wilde ik alles zelf doen, onafhankelijk zijn, dat gaf me zoveel energie. Altijd bezig, knutselen, schilderen, tekenen, buiten op straat clubjes organiseren, anderen helpen, sporten.    

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren, eerst in Leiden en daarna aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na mijn afstuderen in privaat- en internationaal recht ben ik in 1997 gestart als advocaat. 

De eerste 10 jaren in een klein kantoor. Van deze eerste werkgever heb ik zo ontzettend veel geleerd. Niets opzoeken via internet, nee, de wetboeken, literatuur en jurisprudentie induiken en doorspitten, net zolang totdat ik de zaak tot op de bodem had uitgezocht. Ook in ‘pro deo’ zaken, waar mijn werkgever bijna niets aan verdiende maar waarin door die grondige aanpak die mijn eerste werkgever mij leerde voor cliënten groot verschil werd gemaakt.
Ik werkte daar in de algemene praktijk. Dat betekende dynamiek en hectiek.
Continu op pad met cliënten die vaak hun hele levensverhaal aan je toevertrouwen. Adviseren en procederen voor werkgevers en werknemers in het hele land. Als curator optreden in faillissementen van ondernemingen.
Verdachten (ook jeugdigen) van strafbare feiten of misdrijven opzoeken in de politiecel en gevangenis, urenlang pleiten op de rechtbank, met hun familieleden, tientallen benadeelden en pers achter in de zaal. Procederen tegen gemeenten en het UWV in zaken zoals bijstand en WW. Cliënten bijstaan in omgangsregelingen,  boedelverdelingen en (v)echtscheidingen (de enige zaken die ik niet fijn vond om te doen).  

De enorm brede opgedane kennis en ervaring vanuit de algemene praktijk maken, dat ik moeiteloos dwarsverbanden tussen de verschillende rechtsgebieden herken, wat steeds weer een belangrijk voordeel in procedures blijkt te zijn.  
In die 10 jaar werd wel duidelijk:  mijn hart lag in het arbeidsrecht. Moeiteloos en vol enthousiasme maakte ik werkweken van 60 uur of meer.  
Totdat ik mijn man leerde kennen. Vanaf toen werd m’n privéleven ook belangrijk!  

In 2007 kreeg ik een mooie kans om te gaan werken voor een middelgroot kantoor in de Randstad, met toen zo’n 40 advocaten. Op de arbeidsrechtsectie, een advies- en procespraktijk waarin ik grote (ook internationale) ondernemingen bijstond. Hoewel ik de dynamiek en hectiek van de algemene praktijk miste, was het een verademing om de diepte in te gaan en me nóg verder te specialiseren in het arbeidsrecht. 
Inmiddels getrouwd en in verwachting van onze zoon, heb in 2008 de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Eind 2010 kreeg ik opnieuw een mooie kans om een overstap te maken naar een niche kantoor met 11 advocaten en 3 (register)casemanagers, gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Ook in dit kantoor heb ik zo enorm veel geleerd, niet in de laatste plaats door de ontelbare specialisatiecursussen die we volgden.
In deze periode ontdekte ik mijn échte passie in het werk: het onder de loep nemen van langdurig ziekteverzuim bij ondernemingen, loonsancties behandelen en ondernemingen ervan bewust maken dat zij in de meeste gevallen jarenlang teveel en ten onrechte aan arbeidsongeschiktheidslasten betalen. Ik vind het heerlijk om tien- tot honderdduizenden euro’s voor hen te besparen en daarmee recht te zetten wat krom is. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat er geen nadeel voor hun (ex)werknemers is.
Zo heb ik talloze procedures gevoerd
in  loonsanctie-, Ziektewet- en WGA zaken, voor publiek verzekerde werkgevers en eigenrisicodragers (onder wie veel uitzendorganisaties), voor private uitvoerders sociale zekerheid, arbodiensten en accountants. Tegen instanties als het UWV en de belastingdienst, bij rechtbanken door het hele land en bij de Centrale Raad van Beroep.  

Ondertussen was ons gezin uitgebreid met onze dochter (en een kat) en ik vond het heerlijk om bij m’n gezin te zijn, samen de natuur in, hiken in de Zwitserse bergen, musea en cultuur bezoeken, mét elkaar zijn.  
Ondanks dat ik het werk geweldig vond, ontstond in de loop der jaren een steeds diepere wens om onafhankelijk te worden, zelf invulling te geven aan de balans tussen werk en privé en de dienstverlening aan mijn cliënten.   

Ik besloot, na 24 jaar als advocaat in loondienst te hebben gewerkt, mijn fijne collega’s én financiële zekerheid te verlaten. Ik wilde niet over 30 jaar terugkijken op m’n leven en denken “had ik maar de moed gehad om die stap te zetten”. Kansen liggen in dit moment, iedere dag opnieuw.
En zo stapte ik in het najaar van 2021 de Kamer van Koophandel binnen, om daar mijn eigen kantoor in te schrijven. De energie die toen in mij loskwam, is met geen pen te beschrijven. 

Ik werk nu vanuit mijn eigen kantoor, niet meer als advocaat (want dat is voor mijn zaken niet meer nodig) maar als juridisch specialist en door het UWV erkend als bijzondere rechtshulpverlener. Ik sta voor u klaar om mijn scala aan kennis, ervaring en expertise voor u in te zetten, om daarmee, net als voor mijn andere cliënten, ook voor úw onderneming en uw zieke (ex)werknemers groot verschil te gaan maken.

Ik kijk ernaar uit kennis met u te maken!

Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek

Bel +31 (0)85-2007932  of plan een datum in mijn agenda

    Home » Kantoor » Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman