+31 (0)85-2007932 info@kmls.nl

Het grote belang van controle van de Premiebeschikking Whk en toetsing WGA beslissingen

door | 22 november 2021 | Artikelen

Begin december valt ie weer op uw deurmat, de gedifferentieerde premiebeschikking WHK van de belastingdienst. Belangrijk? Jazeker en ik leg u graag uit waarom.

  • Heeft u werknemers (gehad) die ziek uit dienst zijn gegaan en zijn ingestroomd in de WGA, maar heeft u geen idee welke kosten dat (ook op lange termijn) voor uw onderneming met zich mee brengt?
  • Of bent u wel bekend met de schadelasten maar denkt u dat daar niets of weinig aan te doen is?

Dan bent u zeker niet de enige! Dat is ook niet vreemd, omdat het gaat om ingewikkelde wet- en regelgeving, wat steeds verandert. Bovendien ziet u die financiële gevolgen van een toegekende WGA uitkering pas twee jaar later, in de hoogte van de gedifferentieerde premie die u voor het jaar erop moet betalen.

Door niets te doen laat u belangrijke besparingskansen liggen. 

Ons advies: kom snel in actie!

Vanuit mijn jarenlange ervaring als advocaat en specialist arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht heb ik vast kunnen stellen, dat de kans dat de door u te betalen gedifferentieerde premie Whk te hoog is, gemiddeld meer dan 50 % bedraagt. Dat is niet alleen het geval als de belastingdienst een fout bij de berekening heeft gemaakt, maar bijvoorbeeld ook als een werknemer in aanmerking had moeten komen voor een IVA uitkering of als het gaat om een werknemer die op grond van een no risk polis bij u in dienst is gekomen, langdurig ziek is uitgevallen en wiens WGA uitkering ten onrechte voor uw rekening komt.

Wilt u weten of ook u, net als vele werkgevers die u voor zijn gegaan, uw schadelasten wegens WGA uitkeringen (fors) kunt verminderen? Kies voor de expertise van *** om uw kansen optimaal te benutten!

In alles bij wat ik doe, zoek ik naar mogelijkheden waarbij u niet meer betaalt dan wat op grond van de wet en regelgeving voor uw rekening behoort te komen en de (ex)werknemer krijgt wat hem toekomt. Dit doe ik aan de hand van een integrale aanpak:

  • een grondige controle van uw premiebeschikking Whk (stuurt u de premiebeschikking direct na ontvangst aan mij toe, dan kan tijdig worden beoordeeld of bezwaar nodig is, de termijn daarvoor is zes weken);
  • in kaart brengen van uw WGA lasten;
  • (bij voldoende financieel belang) u adviseren over het toetsen van WGA beslissingen door middel van het instellen van bezwaar (of beroep) of het aanvragen van een herbeoordeling.

Door een unieke aanpak krijgt u als onderneming overzicht én grip op WGA lasten en kan er mogelijk belangrijke financiële lastenverlichtingen voor u gerealiseerd worden, welke niet zelden ook voor werknemers gunstig uitpakken.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan snel contact met mij op, ik zal u graag te woord staan!  ***

U heeft in vrijwel ieder geval belang bij toetsing van WGA beslissingen bij een premieplichtige loonsom vanaf € 1.000.000,-). Overigens heeft u mogelijk ook als eigenrisicodrager voor de WGA belang bij toetsing, omdat de WGA lasten de hoogte van uw verzekeringspremie zullen beïnvloeden.

  Geschreven door Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman

Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek

Bel +31 (0)85-2007932  of plan een datum in mijn agenda