+31 (0)85-2007932 info@kmls.nl

De premiebeschikking Whk 2022 WGA en Zw is binnen, maar wat kunt u ermee? Veel!

door | 15 december 2021 | Artikelen

De premie Werkhervattingskas (Whk) 2022 Ziektewet en WGA is al een paar weken binnen, maar wat moet u ermee? Veel! En haast is geboden, want de mogelijkheid van bezwaar eindigt al over een paar weken!

Jarenlange ervaring leert dat ruim méér dan de helft van de werkgevers (mogelijk al jarenlang) een veel te hoge premie betaalt:

* door fouten in de premiebeschikking van de Belastingdienst (bijvoorbeeld ten onrechte no risk doorbelast, eerste ziektedag lag niet bij u), in zo’n 10% van de gevallen;

* in meer dan 65% van de zaken door bij het toetsen van Ziektewet- en WGA beslissingen van het UWV te ontdekken, dat aan uw zieke (ex)werknemer ten onrechte geen no risk status is toegekend of dat al veel eerder een IVA uitkering had moeten worden toegekend (die niet voor uw rekening mag komen en wat uw werknemer een 5% hogere uitkering oplevert).

Is uw premieplichtige loonsom € 1.500.000,- of hoger, laat dan nog voor het einde van de bezwaartermijn vaststellen of u behoort tot die grote groep werkgevers die aanzienlijke kosten kunnen besparen.

Ik informeer u graag verder! Neem contact met mij op. Contact

#premieWhk#WGA#Ziektewet

  Geschreven door Mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman

Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek

Bel +31 (0)85-2007932  of plan een datum in mijn agenda